Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

Україна Еко Перетворення: досвід, який можна кожному

3. 6. 2020,

“Україна Еко Перетворення” – це онлайн-екологічна конференція з міжнародними гостями, яка відбудеться 5 червня, з 14:00 до 15:00, у Всесвітній день навколишнього середовища. Конференція стане останньою подією «Econline Marathon», який розпочався 15 квітня. У роботі конференції візьмуть участь міжнародні експерти, які поділяться своїм досвідом у боротьбі із забрудненням повітря. Мартін Скальський, директор чеської громадської організації Aрніка – Центр підтримки громадян, розповість про кампанії громадян за чисте повітря в Чехії, а Яхим Бжезіна з Чеського гідрометеорологічного інституту розповість про моніторинг забруднення повітря в Чехії.

Захід відбудеться в рамках реалізації проекту «Чисте повітря для України» у співпраці з чеською громадською організацією «Арніка», яка фінансується Міністерством закордонних справ Чеської Республіки в рамках Програми трансформаційної співпраці та американським фондом «National Endowment for Democracy».

«В Україні багато активістів, які системно працюють з проблемою забруднення повітря. Чеська Республіка пройшла цей етап, тому ми сподіваємось, що наш досвід допоможе українським колегам ефективно та швидко досягати чистого повітря та здорового середовища », – сказала Павліна Філіпповова, координатор проекту «Чисте повітря для України».

РЕЄСТРАЦІЯ на конференцию: https://numl.org/wSm 

«Econline Marathon» став серією вебінарів для еко-активістів, пов’язаних з екологічними проблемами. Учасники ознайомилися з впливом забруднення повітря на стан здоров’я, алгоритмом роботи станцій громадського моніторингу «Oxygen», принципами процедури ОВД ( Оцінки впливу на довкілля), як відстоювати своє право на чисте довкілля та багато іншого. Доповідачі включали вчених, юристів та активістів з багаторічним досвідом.

Презентації з усіх попередніх вебінарів можна безкоштовно завантажити тут: https://issuu.com/econline.marathon

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: