Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

Встановлення вимірювальних станцій для моніторингу повітря в Україні

9. 12. 2019,

Українські екологи з організації Есо сіту та регіональних громадських організацій за підтримки чеської асоціації Arnika представили вимірювальні станції «Oxygen» для моніторингу якості повітря. Ці станції були встановлені у чотирьох українських промислових містах (у Харкові, Краматорську, Кривому Розі та Запоріжжі) в рамках міжнародного проекту Чисте повітря для України.
Передача та встановлення лічильників моніторингу якості повітря відбулися з 12 по 22 листопада за участю чеських партнерів проекту та технічних експертів. Ці станції є основним джерелом інформації про якість повітря в Україні, а для деяких регіонів вони є навіть єдиним джерелом.

«Завдяки встановленню вимірювальних станцій «Oxygen», яке забезпечує організація Есо Сіту з Івано-Франківська, громадськість зможе поступово стежити за якістю повітря. Лічильники також збиратимуть велику кількість даних, які будуть корисні для прогнозування показників забруднення та пов’язаних із цим ризик щодо здоров’я населення», – сказав Максим Сорока, науково-технічний експерт проекту Чисте повітря для України.

Детальніше про встановлення тут.

Фото: Олександр Ярощук

 

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: