Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

Разом за чисте повітря в Україні:  5 міст запрошують на Міжнародну конференцію з питань промислового забруднення

11. 11. 2020,
Разом за чисте повітря в Україні:  5 міст запрошують на Міжнародну конференцію з питань промислового забруднення
Dnipro PHOTO: Stanislav Krupar

Яким чином зміни в законодавстві впливають на покращення якості повітря? Яку інформацію ми отримуємо завдяки громадському моніторингу? Які інструменти реального впливу є у громадян промислових міст  на екологічну ситуацію? Громадські активісти, експерти та державні чиновники обговорять поточну ситуацію із забрудненням повітря в найбільш забруднених містах України. У Івано-Франківську, Запоріжжі, Нікополі, Краматорську та Харкові з 17 листопада по 15 грудня 2020 року відбудеться конференція «Промислове забруднення атмосферного повітря Україні 2020» (онлайн).

«За даними Європейського кардіологічного товариства, забруднене повітря може спричинити до 84 тисяч додаткових смертей щорічно в Україні. Хоча в Україні суттєво прискорились процеси щодо імплементації Директив ЄС, якість життя мешканців промислових міст суттєво не покращилася», – пояснює Павліна Філіпповова, координатор проекту «Чисте повітря для України» та організатор конференцій (ГО “Арніка”, Чехія). «Незважаючи на глобальну пандемію, 2020 рік ознаменувався швидким розвитком громадського моніторингу повітря, новими дослідженнями та цікавими досягненнями місцевих кампаній. Впевнена, що обмін досвідом на конференції допоможе пришвидшити зміни на краще в сфері атмосферного забруднення», – додає вона.

Безкоштовна реєстрація тут >>>

«Мета цієї конференції – обмін знаннями та корисною інформацією між місцевими та міжнародними спеціалістами, у боротьбі за кращу якість повітря, що дає нам можливість зробити це професійно та ефективно. Завдяки співпраці громадських ініціатив, експертів та державних органів ми можемо досягти нашої спільної мети – чистого повітря для України,» – коментує соорганізатор конференції Аліна Машенко (ГО «Міжнародна екологічна безпека» (Україна).

Конференція (онлайн) “Промислове забруднення повітря в Україні: що ми можемо зробити разом?”

  • 17/11 (Івано-Франківськ): Громадський моніторинг забруднення повітря в Україні та громадські кампанії в промислових містах
  • 24/11 (Запоріжжя): Регулювання забруднення атмосфери в Україні та ЄС на законодавчому рівні
  • 1/12 (Нікополь): Стан атмосферного повітря України: сучасні технології екологіного моніторингу від космічних вимірювань до відображення в реальному часі
  • 8/12 (Краматорськ): Правові інструменти боротьби з промисловим забрудненням та його винуватцями в Україні
  • 15/12 (Харків): Чисте повітря для України: як ми можемо цього досягти?

Частина запрошених гостей зустрінуться у конференц-залах, а інші учасники можуть доєднатися до заходу в режимі онлайн на сторінці проєкту. Кожне засідання починається щовівторка о 15:00 за київським часом і пропонує простір для дискусій із цікавими спікерами. Безкоштовна реєстрація та повна програма доступні тут. Детальну інформацію можна знайти на заході Facebook.

Конференція організовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках Програми сприяння переходу та Національного фонду демократії (США).

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: