Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

Під час Міжнародного спеціалізованого запорізького Екофоруму активісти тестували САПФІР-32 та розповіли про можливості громадського екомоніторингу

1. 12. 2020,
Під час Міжнародного спеціалізованого запорізького Екофоруму активісти тестували САПФІР-32 та розповіли про можливості громадського екомоніторингу
PHOTO: Stanislav Krupar

У жовтні в Запоріжжі відбувся IV екологічний форум «Еко Форум – 2020», який об’єднав експертів з питань охорони навколишнього середовища, представників бізнесу, органів влади, науки та освіти, активну громадськість.

Організаторами «Еко Форуму-2020» виступають Запорізька міська рада, Запорізька торгово-промислова палата, за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при ТПП України, Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал», Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області».

Головною темою цьогорічного заходу стали – кліматичні зміни, їх вплив на світові, українські та регіональні економіки. Зокрема, під час заходу вже відбулося підписання Європейської ініціативи «Угода мерів щодо клімату та енергії». Також учасники форуму приєднаються до всеукраїнського проєкту «Озеленення України» і акції «Мільйон дерев за 24 години» та висадять нові дерева на вулицях і площах Запоріжжя.
Виставкова частина на цей раз була представлена не лише підприємствами , а й локацією громадських активістів.

Кожна кліматична мета відповідала тематиці та діяльності відповідної громадської ініціативи в рамках локації. Серед громадських організацій , які були представлені на локації ГО «Дзиґа», ГО «Міжнародна екологічна безпека» (Нікополь) представляли тематику промислового забруднення презентували мобільні станції громадського моніторингу та розповсюджували екологічні брошури про дії громадян при забрудненні повітря. Активісти розповідали про свої ініціативи, тестували роботу мобільної станції моніторингу повітря – Сапфір-32, яку розробила команда Ecocity, проводила конкурс з екоподарунками.
Крім того, під час панельних дискусій виступив Максим Сорока, технічний експерт проєкта “Чисте повітря для України” з темою “Функціональний аналіз індикаторів стану та якості атмосферного повітря”. Під час доповіді експерт розповів про особливості здійснення громадського моніторингу, нові можливості для активістів та новий ресурс про чисте повітря: https://cleanair.org.ua/

 


ЕкоФорум Запоріжжя (PDF)

EкоФорум Запоріжжя Конференція (PDF)

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: