Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

Освіта для молодих екологів Кам’янського

28. 10. 2021,

Викладачка екології Оксана Судак із міста Кам’янське виграла станцію моніторингу якості повітря EcoCity на конкурсі EcoQuiz та встановила в Кам’янському державному енергетичному технікумі. Що було далі?

 

– Які враження від нового навчального обладнання?

– Класна річ, дітям подобається! Ми не тільки моніторимо дані нашої станції (Освітня, 36), але тепер стежимо за іншими станціями у місті. Ми не знали, що у нас у Кам’янському уже стільки людей долучилися до моніторингу.

– Про що дізналися?

– Наше місто вважається промислово забрудненим, але високі індекси забруднення фіксуються далеко не щодня. Поруч пилить завод ДМК. Ввечері станція фіксує забруднення набагато вище, ніж зранку. Я кажу студентам: «Зачиняйте вікна!».

– Були складнощі?

– Влітку боялися, що станцію вкрадуть, вимикали, а потім ввімкнули у вересні знову. Зараз студенти на дистанційці, але бажаючі відстежують забруднення повітря на карті онлайн https://eco-city.org.ua.

– Які плани?

– Планую дати кілька курсових проєктів з тем забруднення атмосферного повітря у місті майбутнім фахівцям екологам. Побудуємо діаграми, графіки, виявимо тенденції – це корисно та наглядно для їх майбутньої професійної діяльності.

Дуже дякуємо проєкту “Чисте повітря для України” за можливість користуватися сучасними технологіями контролю довкілля!

 

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: