Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

Назвіть найбільших забруднювачів повітря вашого міста!

10. 11. 2021,

Міжнародний проєкт «Чисте повітря для України» готує справжній, НАРОДНИЙ рейтинг найбільших забруднювачів довкілля “Чорна труба”. Голосуйте до 10 лютого!

Нещодавно Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України оприлюднило ТОП-10 забруднювачів повітря 2020 року, який готувало традиційно за офіційними звітами самих підприємств. Адже в Україні досі немає системи державного моніторингу викидів забруднюючих речовин. На це звернули увагу експерти та екологи. У вас теж є питання до об’єктивності цього рейтингу?

Ви щодня дихаєте брудним повітрям у своєму місті, на власні очі бачите дим з труб заводів – і краще знаєте про реальні викиди підприємств! Може, у вашому селищі чадять ті підприємства, які взагалі не мають дозволів?

Протягом 3-х місяців, з 10 листопада до 10 лютого, ми збираємо голоси простих українців про те, хто є найбільшими забруднювачами повітря у їх населених пунктах. У березні  оголосимо результати альтернативного офіційному, народного рейтингу «ТОП-10 забруднювачів повітря в Україні».

Читай далі та Голосуй тут!

 

Організатор конкурсу: Проєкт “Чисте повітря для України”, який реалізується в Україні неурядовими організаціями Arnika з Чехії та EcoCity з України. Проєкт фінансується Міністерством закордонних справ Чеської Республіки в рамках Програми Transition та Національним фондом демократії (США).

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: