Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

Моніторинг для вінницьких айтішників

16. 11. 2021,

У Вінницькому національному технічному університеті, на факультеті комп’ютерних систем і автоматики, запрацювала станція моніторингу якості повітря від Ecocity.

Станція Air Fresh Max з Environment OS щохвилини збирає і відправляє на сервер дані сенсорів про концентрацію пилу (PM1, PM2.5, PM10), NO2, CO, CO2, озон (O3), формальдегід, леткі органічні речовини, а ще вимірює температуру, вологість, атмосферний тиск.

Пристрій був придбаний за спонсорські кошти, завдяки кафедрам САІТ, АІІТ та КСУ, і тепер їх студенти та аспіранти зможуть аналізувати дані пристрою під час своїх занять.

Загальні результати спостережень доступні також усім охочим онлайн https://eco-city.org.ua/?zoom=15&lat=49.232957&lng=28.410032&station=1315&random=1856994

Встановленню станції передувало підписання Меморандуму між ВНТУ та ГО «Фрі Ардуіно», яка підтримує Українську мережу громадського моніторингу якості повітря Eco City в рамках проєкту «Чисте повітря для України».

«Згідно Меморандуму, ми будемо співпрацювати з обробки та аналізу даних моніторингу якості повітря, отриманих по Вінниці, де наша мережа єдина», –  коментує Олексій Трелевський, засновник і куратор мережі громадського моніторингу Ecocity, – Великі дані мають наукову і навчальну цінність для університетів. Аналітикам цікаво працювати з масивами даних, знаходити закономірності, будувати прогнози».

Раніше Меморандуми про співпрацю уклали два вищі технічні освітні заклади Дніпра.

 

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: