Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

Екологічні злочини в Запорізькій області

26. 4. 2022,

Що таке екологічні злочини, чим вони небезпечні, та які екологічні злочини вже вчинені на території Запорізької області та Запоріжжя?

Про це розказали у студії Суспільне Запоріжжя Тетяна Жавжарова голова Громадська організація Екосенс, членкиня Українська Кліматична Мережа, та Максим Сорока, Phd, еколог, науково-технічний радник міжнародного проєкту Чисте повітря для України

В напівокупованій та обстрілюваній Запорізькій області продовжують дбати про екологічну безпеку, хоча частіше доводиться фіксувати злочини проти людей і довкілля. ЗАЕС, Василівка, Азовське море, пожежі на нафтобазах і підприємствах. Постійні вибухи ракет і мін. Забруднення повітря, води, грунтів. Понівечені екосистеми, включаючи рослини, птахів і тварин.
Російські окупанти в ході війни спричиняють техногенні катастрофи та чинять шкоду загалом навколишньому середовищу. Громадські організації екоштаб, Міністерство екології та природних ресурсів України та екоінспекція збирають інформацію про це по всій Україні.
Дивитись відеозапис програми>>

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: