Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

Кропивницький офіційно приєднався до міжнародної програми “Чисте повітря для України”

22. 12. 2022,

У місті вже працює кілька станцій EcoCity. Офіційно підписано меморандум про співпрацю з Кіровоградською ОВА.

Програма «Чисте повітря для України» надає Кропивницькому найсучаснішу станцію з модулем радіаційного фону та датчиком радіації Arnika Hazard Monitor.

Цієї осені станція Ecocity вже подарована ГО “Флора”, з якою активно працює Програма. ЦУНТУ уже рік використовує такі станції у навчальному процесі.

Тож у Кропивницькому буде вже 5 станцій Ecocity, і це дасть картину того, яким повітрям дихають містяни, для планування управлінням якістю повітря та досягнення безпеки довкілля.

У Кропивницькому вже релізується “Програма державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря на 2022-2026 рік для зони Кіровоградська».

“Прогнозування та управління якістю повітря є важливими засадами державної політики у сфері довкілля, – зазначає Павло Конопко, перший заступник голови Кіровоградської ОВА. – Військовий стан спричинює важкі наслідки економічного спрямування та для довкілля. Ці наслідки є неконтрольованими”. Кіровоградщина є урановою столицею України, тож для них важливим є радіаційний контроль.

 

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: