Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

Дихай вільно, Україно!

9. 2. 2023,
В 10 містах України стартувала кампанія з безпечного перебування на вулицях «Дихай вільно!».

У рамках кампанії активісти роздають пішоходам і велосипедистам світловідбиваючі фліп-браслети та пояснюють, як важливо їм бути помітними для водіїв на темних вулицях. Адже по вечорах у всіх містах обмежують вуличне освітлення, а в деяких містах ліхтарі узагалі відключені. Це призводить до збільшення кількості аварійних ситуацій за участю пішоходів і травмування на дорогах.
Також активісти нагадують, що в усіх регіонах працює автоматична система громадського моніторингу якості повітря та радіації. Тож українці, особливо люди, які належать до вразливих категорій, перед прогулянкою можуть перевіряти, чи нема надмірного забруднення довкілля, на карті https://cleanair.org.ua/
Або підключити чат-бот Smog alarm і отримувати сповіщення про небезпеку довкілля відразу у Telegram на телефон.
Завантажити постер кампанії>>Healthy Habits braslet Poster
Заклик «Дихай вільно!» – це також нагадування про визвольну боротьбу українців за волю від російських окупантів.
Кампанія «Дихай вільно!» ініційована прoграмою «Чисте повітря для України» за фінансової підтримки Програми Transition Міністерства закордонних справ Чеської Республіки та National Endowment for Democracy (США).
Кампанію підтримали дружні громадські організації та університети з Києва, Запоріжжя, Харкова, Дніпра, Львова, Тернополя, Кропивницького, Кременчука, Тернополя, Кропивницького.
Дякуємо за співпрацю і підтримку кампанії про безпеку на вуляцях партнерським громадським організаціям:
“Фрі Ардуіно” і EcoCity,
Зелений світ – Друзі Землі,
Кременчуцький національний університет,
УДУНТ,
“Дніпровська політехніка”.
Хай українці дихають вільно і безпечно почуваються у вільній незалежній Україні!
Дякуємо за фото: “Екосенс”, “Флора”

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: