Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

Приєднайся на фотоконкурс «Листівка з села»

22. 5. 2017,

Екодія оголошує фотоконкурс в Instagram, в якому можуть прийняти участь як фотографи-професіонали, так і аматори. Ми запрошуємо конкурсантів розповісти за допомогою своїх робіт з якими екологічними, соціальними впливами та викликами стикається сьогодні сільська місцевість. Через життєві історії, ситуації та досвід показати та розказати, що можна та потрібно робити для впровадження екологічно збалансованих та суспільно вигідних практик у селі.  

Сільські території – це третина населення України та надзвичайно цінні природні простори. Проте, чи достатньо ми цінуємо те, що маємо? Чи достатньо ми докладаємо зусиль аби забезпечити прийнятну якість нашого життя сьогодні та зберегти ці природні надбання для майбутніх поколінь?

Тенденція до індустріалізації та модернізації сільського господарства має низку економічних вигод. Водночас такий підхід не можна назвати збалансованим, так як він має значні негативні наслідки для довкілля, що впливає на якість життя людей. На противагу цьому малі фермерські господарства і кооперативи, що базуються на ощадливому та відповідальному веденні своєї діяльності, мають чимало переваг – забезпечують економічну зайнятість сільського населення, сприяють відродженню села та сталому розвитку регіонів.

 

Як взяти участь у конкурсі?

Для фото історій пропонуються дві тематичні категорії:
1) “В тіні агро-гігантів” – екологічні та соціальні наслідки сусідства із промисловим сільськогосподарськими об’єктами;
2) “Життя малої ферми” – екологічно збалансоване та життєздатне виробництво на малих фермах або ж просто домогосподарствах.

 

collage ecoaction-mini

 

Взяти участь у конкурсі можна шляхами:
1) запостивши фото на своїй сторінці в Instagram, відмітивши при цьому офіційну сторінку конкурсу @rural_ua та поставивши відмітку #справжнєсело;
2) надіслати свою фотографію із коротким описом та контактну інформацію на адресу photo@ecoaction.org.ua

Тривалість конкурсу травень-серпень 2017.

По завершенню конкурсу журі та учасники голосування в Instagram відберуть 20 кращих робіт до участі у тематичній фото виставці, а також оберуть чотирьох головних переможців, які отримають сертифікати на курс навчання у Зеленій Школі та гонорари за використання їх робіт у подальших публікаціях Екодії.

Витрати на підготовку та організацію виставки, а також розміщення робіт на інтернет-ресурсах та у публікаціях Екодії, покриваються організаторами конкурсу.

Беручи участь у конкурсі ви надаєте право організаторам на використання у некомерційних цілях матеріалів із зазначенням авторства.

Вимоги до фото:
– для фотографій, що претендують на участь у фінальній фотовиставці оригінальна якість фото має бути не менш ніж 4000 пікселів по широкій стороні.
– фото обов’язково повинно супроводжуватись коротким описом: історією реальної ситуації із зазначенням місця та часу зйомки (максимум 3 речення);
– фотографії повинні бути зроблені в Україні не раніше 2015 року;
– кожен учасник/учасниця може надати на конкурс до 20 робіт.

Організатори залишають за собою право відмовити в участі без роз’яснення причин.

За додатковою інформацією звертайтесь за адресою:
photo AT ecoaction.org.ua
www.instagram.com/rural_ua

Для зв’язку із конкурсом у соціальних мережах Instagram та Facebook використовуйте наступні позначки:
#справжнєсело @rural_ua

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: