Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

АНОНС. Конференція «Можливості і перспективи використання автоматизованих систем моніторингу довкілля у навчальній і науковій діяльності».

16. 5. 2023

Запрошуємо представників інформаційно-технічних та природничих факультетів університетів, експертів-екологів, студентів, вчителів узяти участь у науково-практичній конференції.

Захід відбудеться 23 травня об 11:00 онлайн у Zoom.

Форма реєстрації  для участі>>

Метою конференції є обмін досвідом між вищими навчальними закладами різних регіонів  щодо використання даних автоматизованого моніторингу якості атмосферного повітря та радіаційного гамма-фону, які надає Українська мережа EcoCity та інші оператори, для навчання студентів різних спеціальностей, проведення наукових досліджень та співпраці з органами місцевого самоврядування.

Також ми анонсуємо нові можливості щодо використання нового інструменту від EcoCity “Кабінет дослідника”, зокрема формування вибірки онлайн-даних для передачі із унікальним кодом доступу, зі всіма розрахунками, візуалізацією та інформацією для кінцевого користувача.

Програма конференціі:

  1. 11:00-11:10 Марцела Чернохова, координаторка міжнародної чесько-української програми «Чисте повітря для України» (ГО «Арніка», Чехія). Про можливості програми “Чисте повітря для України”.
  2. 11:10-11:25 Олексій Трелевський, засновник і куратор Української мережі моніторингу якості повітря та радіації EcoCity.  Співпраця міжнародної програми “Чисте повітря для України”, мережі EcoCity та академічної спільноти.
  3. 11:25-11:40 Андрій Перекрест, завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки, доктор технічних наук, професор, директор навчально-наукового інституту механічної інженерії, транспорту та природничих наук Кременчуцького НУ імені Михайла Остроградського, голова ГО «Екологічний союз», постійний член робочої групи Виконавчого комітету Кременчуцької Міської Ради з розробки «Програми заходів (дій) з метою недопущення перевищення норм шкідливих викидів і забруднення атмосферного повітря в м. Кременчуці», Володимир Бахарєв, доктор тех. наук, доцент, в.о. декана факультету природничих наук Кременчуцького НУ. Аналіз архівних даних EcoCity на прикладі Полтавської області.
  4. 11:40-11:50 Артур Запорожець, доктор технічних наук, заступник директора з науково-організаційної роботи Інституту загальної енергетики НАН України, радник EcoCity. Моніторинг забруднення повітря: сучасна роль у забезпеченні енергоекологічної безпеки та сталого розвитку.
  5. 11:50-12:00 Віталій Мокін, професор, завідувач кафедри системного аналізу та ІТ, науковий керівник НДЛ екологічних досліджень та екологічного моніторингу Вінницького національного технічного університету. Прогнозування змін якості атмосферного повітря за даними громадського моніторингу EcoCity з використанням технологій машинного навчання.
  6. 12:00-12:10 Максим Сорока, експерт з екологічної безпеки, координатор мережі “Довкола”. Досвід якісного аналізу даних громадського моніторингу повітря в умовно чистих точках.
  7. 12:10-12:30 Обговорення та відповіді на питання.

Для участі в Zoom-конференції, просимо зареєструватися: https://forms.gle/XBwNM74iNVUZGC5x6

Організатор: програма «Чисте повітря для України» за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: